lauantai 10. kesäkuuta 2017

Korvat: susi, kettu, orava ja ilves (ohje yksittäiseen osaan)

Ohje suden, ketun, oravan ja ilveksen korvien tekemiseen

Alla olevassa tekstissä on ensin kokonainen ohje suden, ketun, oravan tai ilveksen korvien tekemiseen. Tämän jälkeen tulee erikseen yksityiskohtaisempi ohje, jossa työ käydään vaihe vaiheelta läpi kuvien kanssa. Voit tehdä työn kumman tahansa ohjeen kanssa.

Varoitus: Näin pienien osien tekeminen on paljon hankalampaa kuin suurempien osien tekeminen! Ole siis kärsivällinen - kerroksia ei ole onneksi montaa.



TARVIKKEET:
  • Virkkuukoukku (2.0-4.0 mm) ja sakset
  • Lankaa 
  • Parsinneula langan päättelemiseen

TERMIT & TARVITTAVAT TAIDOT:
  • Aloitussilmukka
  • Silmukka/kiinteä silmukka
  • Silmukoiden lisääminen 
  • Kerros (krs)

Jokaisen kerroksen lopussa lukee suluissa (esim. 12) silmukkamäärä, mikä kerroksesta tulisi löytyä, kun kerroksen viimeinen silmukka on virkattu. Näin voit tarkistaa helposti, menivätkö silmukoiden lisäykset tai vähennykset oikein.


OHJE:

1 krs: Tee taikaympyrä neljällä silmukalla TAI kaksi ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen virkkaat neljä silmukkaa ympyrän muotoon. (4)
2 krs: Tee yksi silmukka jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (4)
3 krs: Tee 1 silmukka edellisen kerroksen silmukkaan ja 2 silmukkaa seuraavaan edellisen kerroksen silmukkaan. Toista kaksi kertaa. (6)

Jos haluat vaihtaa väriä kesken korvan, vaihda lankaa 2. tai 3. kerroksen jälkeen! Ohjeet värin vaihtamiseen löydät täältä.

4 krs: Tee 1 silmukka jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (6)
5 krs: Tee 1 silmukka kahteen edellisen kerroksen silmukkaan ja 2 silmukkaa seuraavaan edellisen kerroksen silmukkaan. Toista kaksi kertaa. (8)
6 krs: Tee 1 silmukka jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (8)
7 krs: Tee 1 silmukka kolmeen edellisen kerroksen silmukkaan ja 2 silmukkaa seuraavaan edellisen kerroksen silmukkaan. Toista kaksi kertaa. (10)
8 krs: Tee 1 silmukka jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (10)

Viimeistään tässä vaiheessa päättele aloituslanka. Ohjeen löydät täältä. Jätä työn loppuun lankaa niin, että sitä riittää siihen, kun korva ommellaan kiinni päähän.


YKSITYISKOHTAISEMPI OHJE KUVIEN KANSSA:

1 krs: Tee taikaympyrä neljällä silmukalla TAI kaksi ketjusilmukkaa, joista ensimmäiseen virkkaat neljä silmukkaa ympyrän muotoon. (4)


2 krs: Tee yksi silmukka jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (4)
3 krs: Tee 1 silmukka edellisen kerroksen silmukkaan ja 2 silmukkaa seuraavaan edellisen kerroksen silmukkaan. Toista kaksi kertaa. (6)


Jos haluat vaihtaa väriä kesken korvan, vaihda lankaa 2. tai 3. kerroksen jälkeen! Ohjeet värin vaihtamiseen löydät täältä.

4 krs: Tee 1 silmukka jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (6)


5 krs: Tee 1 silmukka kahteen edellisen kerroksen silmukkaan ja 2 silmukkaa seuraavaan edellisen kerroksen silmukkaan. Toista kaksi kertaa. (8)
6 krs: Tee 1 silmukka jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (8)
7 krs: Tee 1 silmukka kolmeen edellisen kerroksen silmukkaan ja 2 silmukkaa seuraavaan edellisen kerroksen silmukkaan. Toista kaksi kertaa. (10)
8 krs: Tee 1 silmukka jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (10)

Viimeistään tässä vaiheessa päättele aloituslanka. Ohjeen löydät täältä. Jätä työn loppuun lankaa niin, että sitä riittää siihen, kun korva ommellaan kiinni päähän.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Majaa rakentamassa

Blogissa on ollut hetki hiljaista. Kesälomaviikko lapsen kanssa kaksin kotona johti majaprojektiin, joka vei muutaman päivän tehokasta virkk...